Back to school: inspiratie voor het nieuwe schooljaar bij onze groothandel kinderkleding

Ben jij je back to school-collectie al volop aan het voorbereiden? Als groothandel in kinderkleding vind je bij Trademart de leukste collecties schooltassen, brooddozen, drinkflessen en kinderkleding. Lees snel verder, en ontdek met welke trends jij goede punten scoort bij je klanten voor het nieuwe schooljaar.

back to school first day

Dat de back to schoolperiode een van de belangrijkste retailmomenten van het jaar is, hoeven we jou vast niet meer te vertellen. Dit schooljaar trokken maar liefst 1,2 miljoen Vlaamse en 850.000 Waalse scholieren naar school, en al die kinderen willen er in september op hun best uitzien voor het nieuwe schooljaar. Jij kan hen daarbij helpen!

Duurzame kinderkleding voor het nieuwe schooljaar

Alle kinderen (en hun ouders) willen er op die eerste dag op hun best uitzien aan de schoolpoort. Daar horen vaak een vers geknipt kapsel en een nieuwe outfit bij. Als groothandel in kinderkleding kunnen we je vooralsnog niet helpen met het eerste, met het tweede gelukkig wel. Neem zeker een kijkje bij de onderstaande exposanten. Zij bieden je originele en duurzame kinderkleding merken om van je back to school-kindercollectie een schot in de roos te maken!

back to school
back to school back packs

Schooltassen en rugzakken bij je groothandel in schooltassen en rugzakken

Naast kinderkleding vind je in onze groothandel ook schooltassen en rugzakken bij exposanten als onder meer Caramel Et Cie, Little Dutch, Trixie Baby en Fresk.

Weten je klanten niet hoe ze de juiste rugzak of schooltas moeten kiezen? Adviseer hen dan om een rugzak of schooltas te kiezen die niet breder is dan de schouders van hun kind. Meestal komt dit neer op maximaal 39 cm voor het eerste, tweede en derde leerjaar, en 44 tot 48 cm voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar.

Herinner je klanten eraan dat de meeste schoolkinderen naast een schooltas ook een rugzakje nodig hebben voor de turn- en zwemles. Voor speelse en toch praktische rugzakjes spring je best binnen bij exposanten als Hoorens, Koos Agency, Hanne Juul Agency, Kidzpiration, Peach Agency, Manchild, Mamelou en Patrick Neys Agenturen.

Duurzaam back to school

Ouders, kinderen maar ook scholen zijn tegenwoordig meer begaan met het klimaat. De vervuilende aluminiumfolie en wegwerpflessen hebben plaatsgemaakt voor duurzame lunchboxen en lekvrije, herbruikbare drinkflessen.

Toch blijft ook het ontwerp van brooddozen en drinkflessen belangrijk voor veel kinderen. Bij exposanten als Artsana Fresk, Hoorens, Little Dutch, Malin Agency en Manchild vind je unieke, speelse ontwerpen die je klanten vast weten te verleiden. Voor kleuters en kinderen uit het eerste leerjaar die hun fijne motoriek nog niet helemaal onder de knie hebben, raden we daarnaast de Dr. Brown’s cheers 360° cups aan.

Tips voor een zachte overgang naar het eerste leerjaar 

Het eerste leerjaar is een grote stap in het leven van een kind én een ouder. Als retailer kan je hierop inspelen door niet alleen advies te geven over benodigdheden voor het nieuwe schooljaar, maar ook tips mee te geven om de overgang van kleuterlas naar eerste leerjaar vlotter te laten verlopen. 

  tips back to school

  Volgens experts zijn dit de vijf belangrijkste:

  • Laat het kind de schoolspullen en boekentas mee uitkiezen.
  • Blaas de school en schrijven en rekenen vooral niet op, maar hou het luchtig.
  • Vertel dat falen mag en dat iedereen veel moet oefenen voor ze iets kunnen.
  • Lees boekjes voor over de overgang van crèche naar het eerste leerjaar.
  • Leg niet de nadruk op stilzitten, wel op veel speeltijd op de speelplaats én in de klas.
  lunch box back to school

  De meeste ouders hebben waarschijnlijk een lijstje met benodigdheden voor het eerste leerjaar meegekregen van school. Toch kan het geen kwaad om een checklist uit te hangen in je winkel of te posten op je webshop. Dit zijn de belangrijkste benodigdheden voor het eerste leerjaar:

  Schooltas • Lunchbox • Fruitdoos • Koekendoos • Drinkfles • Pennenzak • Een turn- en/of zwemzak • Potloden • Kleurpotloden • Een gom

  Back to school inspiratie bij je groothandel kinderkleding

  We raden je aan om op tijd je back to school kindercollectie in te kopen. Plan daarom ruim op voorhand een bezoek aan je groothandel voor kinderkleding en schoolmateriaal. Bij de exposanten in de Baby & Kids afdeling van Trademart vind je meer dan 250 merken met duurzame kinderkleding, schooltassen, educatief schoolmateriaal en alle andere schoolbenodigdheden voor het nieuwe schooljaar.

  Ontdek alle exposanten