Dankzij onze groothandel in speelgoed verander je jouw winkel in een speelparadijs

Heb jij je klanten al eens horen klagen dat hun kinderen niet meer buiten willen spelen? Als speelgoed groothandel weten wij dat dit een hardnekkig fabeltje is. Kinderen zijn van nature echte speelvogels, je moet hen enkel weten te verleiden met het juiste aanbod. Bij deze exposanten kan je origineel buitenspeelgoed voor jouw klanten vinden.

kind buiten spelen piloot

Buiten spelen is gezond voor lichaam en geest. Kinderen die buiten spelen, bewegen veel meer. Dat helpt hen niet alleen hun energie kwijt te raken, het bevordert ook hun motoriek en groei, en verkleint het risico op overgewicht. Door buiten te spelen, komen ze ook in contact met andere ongevaarlijke microben die hun immuunsysteem vergroten. Daardoor worden ze minder snel ziek.

Bovendien kweken ze buiten meer zelfvertrouwen, leren ze risico’s beter in te schatten en doen ze allerlei ervaringen op. En dat ze ’s avonds sneller inslapen met een tevreden glimlach op hun snoet, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Hoe komt het dan dat kinderen tegenwoordig minder buiten spelen? Veel ouders wijten dit aan het overaanbod aan schermen. Daar zijn wij het als groothandel voor kinderspeelgoed niet mee eens. De meeste kinderen willen net graag buiten spelen. Buiten mogen ze immers volop rennen, springen, klimmen en lawaai maken.

Vaak zijn het eerder de ouders die een duwtje in de rug nodig hebben. Ze vinden het verkeer te druk of te gevaarlijk, of weten niet hoe ze hun kinderen best buiten laten spelen. Daar kan jij het verschil maken, enerzijds door je klanten het juiste buitenspeelgoed aan te bieden en anderzijds door hen het onderstaande advies te geven.

Kind buiten spelen loopfiets

Vijf tips om buitenspeelouder te worden

  Vertel je klanten de onderstaande vijf tips om buitenspeelouder te worden, of hang ze goed zichtbaar op in je winkel: 

  • Maak tijd voor buiten spelen

  Beperk de schermtijd van je kinderen en plan niet al hun vrije tijd vol met vaste activiteiten. Geef je kind complimentjes als het flink heeft buiten gespeeld, en sla kreten van bewondering uit voor alle keien, blaadjes en lieveheersbeestjes dat het komt tonen.

  • Ga met hen mee naar buiten

  Monkey see, monkey do. Als je zelf altijd binnenblijft, gaan je kinderen je gedrag kopiëren. Maar als je mee naar buiten gaat, ontdek je hoe je kind met risico’s omgaat, zoals het verkeer.

  • Slecht weer bestaat niet

  Bij regenweer kan je in plassen springen, bij vrieskou ontdek je een bevroren wereld. Zolang je hen maar gepast aankleedt zijn je kinderen tegen de meeste weersomstandigheden bestand.

  • Vuil worden is niet erg

  Word niet boos als je kinderen vuil thuiskomen. Leg op een vaste plek speelkleren voor hen klaar en schoenen die ze makkelijk aan en uit kunnen trekken.

  • Zorg voor voldoende buitenspeelgoed

  Buiten spelen wordt nog leuker met buitenspeelgoed. Kies origineel speelgoed op maat van de interesses en leeftijd van je kind.

     fietsende kinderen

     Buitenspeelgoed voor elke leeftijd

     Als kinderen het niet gewend zijn buiten te spelen, weten ze in eerste instantie niet wat ze buiten moeten aanvangen. In die gevallen helpt buitenspeelgoed. Maar welk buitenspeelgoed raad je jouw klanten best aan?

     Veel hangt natuurlijk af van de leeftijd van de kinderen van je klanten. Voor kinderen ouder dan 4 mogen de spelletjes al wat actiever zijn. Voetballen, fietsen, maar ook stevige kinderkleding om in te ravotten zijn ideaal voor hen.

     Voor kinderen jonger dan 4 hoeft het er niet zo energiek aan toe te gaan. Denk aan buitenspeelgoed dat hun zintuigen prikkelt, zoals een kleurige speeltent, een speeltafel of een zandbak. Ook kleurige fopspenen die je makkelijk terugvindt in het gras zijn handig op deze leeftijd.

     Bij deze exposanten kan je originele collecties buitenspeelgoed voor jouw klanten vinden: Artsana Belgium – Chicco, BabyloniaGalaxxis, Hanne Juul Agency, Hoorens, Koos Agency, Little Dutch, Manchild en Patrick Neys Agenturen.

     kind buiten spelen zandbak

     "Ook baby’s zijn trouwens dol op buitenspelen! Een windbries of een zonnestraal zijn vaak al voldoende om hen verrukt te laten kirren. Bied klanten met baby’s bijvoorbeeld een buitenbedje met neerklapbaar dak met anti-UV 50+ behandeling en lussen voor speeltjes aan."

     Trademart: jouw speelgoed groothandel

     Net als bij mode bestaan er ook trends in speelgoed. Steps doen het momenteel bijvoorbeeld erg goed, net zoals een buitenballenbad voor jonge kinderen. Vooral jonge ouders zijn hier erg gevoelig voor. Als groothandel voor kinderspeelgoed vind je bij Trademart de leukste kinderspullen en de nieuwste trends in speelgoed. Aarzel daarom niet om onze showrooms in Brussel te bezoeken en een van onze adviseurs om advies te vragen.