We zijn gesloten op zondag 09/04, maar ontvangen je graag op Paasmaandag 10/04 van 10u tot 16u.

Monday Opening bij home & living: duurzaamheid in de kijker

De herfst en winter? Dat is in huis de meest gezellige tijd van het jaar! Tijdens de laatste Monday Opening van het jaar kan je bij home & living terecht om je eindejaarsaanbod uit te breiden. In totaal ontdek je op maandag 28 november maar liefst 500 merken binnen decoration, kitchen, dining, gifts en design. Bovendien staan deze editie enkele duurzame/ecologische producten extra in de spotlight. Ontdek hier welke!

1. Zenker ‘Green Vision’ by FORSTA

Zenker ‘Green Vision’ by FORSTA

1. Zenker ‘Green Vision’ by FORSTA

De nieuwe ‘Green Vision’-serie van Zenker staat voor de duurzaamste bakvormen met anti-aanbaklaag. De innovatieve anti-aanbaklaag is gemaakt uit o.a. carnaubawas dat wordt gewonnen uit bladeren van de hernieuwbare carnaupalm. Bovendien is de productie klimaatneutraal, want de emissies worden gecompenseerd door ondersteuning van diverse klimaatprojecten! Deze serie omvat verschillende bakvormen zoals bijvoorbeeld cakevorm, tulband en muffinvorm.

2. BK Bourgogne by The Cookware Company

2. BK Bourgogne by The Cookware Company

De nieuwe ‘Green Vision’-serie van Zenker staat voor de duurzaamste bakvormen met anti-aanbaklaag. De innovatieve anti-aanbaklaag is gemaakt uit o.a. carnaubawas dat wordt gewonnen uit bladeren van de hernieuwbare carnaupalm. Bovendien is de productie klimaatneutraal, want de emissies worden gecompenseerd door ondersteuning van diverse klimaatprojecten! Deze serie omvat verschillende bakvormen zoals bijvoorbeeld cakevorm, tulband en muffinvorm.

BK Bourgogne by The Cookware Company

3. GreenPan by The Cookware Company

GreenPan by The Cookware Company

3. GreenPan by The Cookware Company

Gezond en PFAS-vrij koken? Dat doe je met GreenPan! Dit Belgische merk verovert met zijn PFAS-vrije antikleefpannen al meer dan 15 jaar keukens over de hele wereld. Dat innoveren in hun DNA zit, bewijzen ze niet alleen met hun unieke Thermolon™ antikleeflaag, maar ook met vernieuwende producten zoals de ‘Barcelona Pro’-reeks. Die laat je proeven van een luxueuze kookervaring dankzij slimme innovaties. Wie nog een stapje verder wil gaan, moet de gloednieuwe keukentoestellen van GreenPan uitproberen. Ze beloven perfecte resultaten, méér kookgemak, nóg meer smaak en zijn volledig PFAS-vrij!

4. Jura by Bodart

4. Jura by Bodart

Duurzaamheid zit in het DNA van het Zwitserse JURA. Innovatieve technologieën en de ‘Energie Spaar Modus’ van de JURA-toestellen helpen om onnodig stroomverbruik te voorkomen en actief energie te besparen. Met de ‘Energie Spaar Modus’, ook wel E.S.M.© (Energy Save Mode), kan potentieel een energiebesparing van wel 40% worden gerealiseerd. Bovendien verlaagt de ‘Zero-Energy Switch’ het stand-by-energieverbruik tot minder dan 0,1 watt. Het thermoblock in de koffiemachines warmt enkel op wanneer er een drankje gevraagd wordt.

Jura by Bodart

5. Dualit by Bodart

Dualit by Bodart

5. Dualit by Bodart

De producten van Dualit zijn gemaakt om lange tijd goed te werken. Niet verwonderlijk dus dat tijdens de ontwerpfase élk product aan strenge praktijktests onderworpen wordt. Voor de meeste producten van Dualit zijn vervangonderdelen en accessoires verkrijgbaar. Bovendien kunnen de Classic Toaster en Classic Kettle bij een defect steeds hersteld worden.

6. Bamix by Bodart

6. Bamix by Bodart

Een toestel van bamix® is uniek op het gebied van duurzaamheid en prestaties. Door het grote aandeel handwerk en levenslange motorgarantie gaat het levenslang mee en kan het met glans de zwaarste taken in de keuken aan. De bamix® is 100% Swiss Made, duurzaam, herstelbaar en daardoor zuinig in het gebruik. Dankzij een laag wattage en hoge snelheid zijn keukentaken zo klaar.

Bamix by Bodart

7. Acaciahouten shotel Point-Virgule by LivWise

Acaciahouten shotel Point-Virgule by LivWise

7. Acaciahouten shotel Point-Virgule by LivWise

Til jouw dessertervaring naar een hoger niveau met Point-Virgule’s nieuwste taartschotel en étagère. De taartschotel is ideaal om je favoriete gebak of enkele lekkere kazen op te serveren. De étagère bestaat uit twee niveaus waarop allerlei kleine lekkernijen kunnen worden uitgestald. Beide artikelen zijn gemaakt uit acaciahout, een erg duurzaam en tijdloos materiaal.

8. FSC bamboecollectie Point-Virgule by LivWise

8. FSC bamboecollectie Point-Virgule by LivWise

Point-Virgule is trots op haar 100% FSC bamboecollectie. FSC staat voor Forest Stewardship Council, een non-profitorganisatie die streeft naar een verantwoord bosbeheer, dit alles volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Van plankjes tot messenhouders en theedozen, stuk voor stuk uit het goede hout gesneden, letterlijk en figuurlijk dan!

FSC bamboecollectie Point-Virgule by LivWise

9. Plant Fiber servies Point-Virgule by LivWise

Plant Fiber servies Point-Virgule by LivWise

9. Plant Fiber servies Point-Virgule by LivWise

Een prachtig gedekte tafel is een lust voor het oog en doet nog meer genieten van maaltijden. Nog leuker wordt het indien dit alles op een duurzame manier kan gebeuren. Niemand minder dan Point-Virgule kwam dan ook op het idee om een 100% biologisch afbreekbaar servies te lanceren dat er bovendien nog eens fantastisch uitziet. Maak kennis met de ‘Plant Fiber’-collectie. De collectie is 100% natuurlijk en samengesteld uit PLA (70-80 %), talkpoeder (20-30 %) en 0% melamine of formaldehyde. Het servies vormt alvast een gezonde start.

10. Victorinox

10. Victorinox

De snijplanken van Victorinox zijn een toonbeeld van duurzaamheid en ecologie. Eerst en vooral zijn ze gemaakt van een materiaal afkomstig van duurzaam bosbeheer, een composiet van kraftpapier (Richlite) en met FSC label. Vervolgens wordt het productieproces zelf in elke fase ontworpen om recycling en energierecuperatie te maximaliseren. Het ultieme bewijs dat deze planken gemaakt zijn voor langdurig gebruik: ze hebben een levenslange garantie tegen fabricatie- en materiaalfouten, ze behouden het snijvermogen van de messen (en dus hun levensduur) en zijn bovendien multifunctioneel : ze dienen op hun beurt als snijplank, dienblad en zelfs als onderzetter.

Victorinox

11. LE FEU FIRES by Orion

LE FEU FIRES by Orion

11. LE FEU FIRES by Orion

Klaar om het binnen lekker gezellig te maken? Maak kennis met de milieuvriendelijke vuurhaard van Le Feu Fires. Dit model draait op ecologische CO²-neutrale bio-ethanol. Hierdoor ontstaat er geen rook, heb je geen schouw nodig en is er niet meer geur in de kamer dan die van een kaars. Ideaal voor kleine ruimtes of in een appartement, waar het door het Deens design ook een echte eye-catcher is.

12. Bee’s Wax Wraps by TTP Concepts

12. Bee’s Wax Wraps by TTP Concepts

Bee’s Wax Wraps zijn het natuurlijke alternatief voor vershoudfolie en aluminiumfolie.

Ze bestaan uit 100% natuurlijke materialen en bovendien zijn ze lang herbruikbaar. Ze zijn gemakkelijk in gebruik. Door de warmte van je handen krijgen de wraps de gewenste vorm om voedsel vers te houden. Na gebruik zijn ze eenvoudig te reinigen onder de kraan en klaar om hergebruikt te worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in verschillende vrolijke dessins.

Bee’s Wax Wraps by TTP Concepts

13. ATMK by TTP Concepts

ATMK by TTP Concepts

13. ATMK by TTP Concepts

Ambachtelijk, duurzaam en uniek! Dat zijn de sfeervolle Finest snij- en serveerplanken van ATMK. Ze zijn gemaakt van zaagafval en dunne laagjes gerecycled papier. Doordat de vele lagen papier en houtvezel stevig met hars op elkaar geperst worden, ontstaat er een robuuste en slijtvaste plank. Een duurzaam en solide product dat heel lang meegaat. De Finest planken worden gemaakt van zaagsel en gerecycled papier, dus voor de productie ervan hoeven geen bomen gekapt te worden. Zo wordt het milieu minder belast en probeert het bedrijf haar steentje bij te dragen aan de circulaire economie. Met liefde voor de wereld!

14. Stasher by TTP Concepts

14. Stasher by TTP Concepts

Bye-bye single use plastics! Hallo Stasher Bag! Deze verpakking is een revolutie op het vlak van voedsel meenemen, bewaren én zelfs bereiden. Ja, de mogelijkheden van de Stasher Bag zijn echt eindeloos. Door het gebruik van natuurlijke elementen zoals zand en zuurstof is het voedselveilige platina siliconen van Stasher zo puur én duurzaam als glas. Je kunt ze gebruiken om je voedsel veilig en luchtdicht te bewaren, zodat alle voedingsstoffen en smaken perfect bewaard blijven, ook als je je eten verwarmt in kokend water of in de magnetron. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren.

Stasher by TTP Concepts

15. Reisenthel by Croon & Croon Design

Reisenthel by Croon & Croon Design

15. Reisenthel by Croon & Croon Design

Naast kwaliteit en functionaliteit staat duurzaamheid voorop bij Reisenthel.

En omdat we altijd een stap verder gaan zetten we zelfs een grote stap voorwaarts als het gaat om duurzaamheid. Dit seizoen hebben al onze nieuwe collecties voor het eerst buitenmateriaal uit gerecycleerde PET-flessen. Dat is een reden om heel blij te zijn: voor ons en ons milieu!

16. Tuingereedschap by Barebones

16. Tuingereedschap by Barebones

Barebones staat voor duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteit en biedt een productgamma aan dat ontworpen is met deze kernwoorden in het achterhoofd. Het tuingereedschap van Barebones is vervaardigd uit roestvrij staal en de handgrepen uit walnoothout. Beide materialen bieden een hoge duurzaamheid, een tijdloos design en een ergonomische ondersteuning.

Tuingereedschap by Barebones

17. Hori Hori by Barebones

Hori Hori by Barebones

17. Hori Hori by Barebones

Het Japanse design van de Hori Hori maakt van deze Barebones tool het ideale gereedschap voor diverse karweien in de tuin, zoals graven en wieden van onkruid. Met zijn lemmet van roestvrij staal en een comfortabel walnoten handvat, is hij robuust en garandeert hij jarenlang gebruiksgenot.

18. Timber Saw by Barebones

18. Timber Saw by Barebones

Deze tool van Barebones garandeert - bij het snoeien en opruimen van dode takken - snelle efficiëntie en veiligheid. De Timber Saw is vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal en werd voorzien van een ergonomisch en duurzaam walnotenhandvat dat perfect in de hand ligt.

Timber Saw by Barebones