Daar zijn ze: dé schoenentrends van voorjaar 2021

Wat schoenentrends betreft, wordt voorjaar/zomer 2021 een seizoen van contrasten. Enerzijds is er de terugkeer naar de natuur met aardse tinten en comfy materialen. Aan de andere kant willen we opvallen en wordt er volop geëxperimenteerd met flashy kleuren en uitgesproken vormen. Maar er is meer. Lees dus snel verder!

1. Puur natuur

Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn belangrijke thema’s in de mode-industrie – en dan kunnen schoenen natuurlijk niet achterblijven. Het dominante kleurenpalet dit seizoen bestaat dan ook uit aardse tinten: nudes, khaki, bruin.

Ecologische materialen zoals gerecycleerd katoen en vegan leer zijn meer aanwezig dan ooit.

Onze exposanten: Marco Tozzi heeft deze trend helemaal begrepen!

2. Back to the future

De statement schoen flirt dit seizoen met het futurisme. Verwacht digitale neonkleuren en geometrische vormen die geïnspireerd zijn op de architectuur.

Volumineuze hakken met scherpe hoeken en innovatieve materiaalcombinaties als mesh en plastic brengen de toekomst een beetje dichterbij.

Onze exposantenJMB Association pakt uit met deze trend, houd deze zeker in de gaten!

3. Casual met een classy twist

Er netjes uitzien maar je comfortabel voelen staat centraal in deze trend.

Boots van Tod Agency geïnspireerd op de hiking-cultuur maar dan gemaakt van kwaliteitsvol leer mixen het beste van beide werelden.

Een klassieke schoen van Ecco met sportieve zool maakt de casual chic look helemaal af!

Ook suède instappers – van bijvoorbeeld Clarks – belichamen het comfy but classy gevoel.

Ben je benieuwd naar de nieuwe trends?

Ontdek ze op 13 en 14 september tijdens onze ’Walk & Watch’ Opening Season. En speciaal voor jou is er op maandag 14/09 een Late Night shopping voorzien tot 20u!