Deze klassieke schoenen zijn dé trend volgende herfst/winter

Loafers, moccasins, brogues… Ontdek de klassiekers nu bij onze exposanten.

Timeless & elegant

De modeweken in Milaan en Parijs stonden in het teken van de elegantie, een trend die deze lente al voelbaar is en zich duidelijk zal doorzetten. Pak en das zijn in eer hersteld en laten zich zien in het gezelschap van klassieke lederen schoenen. Alle evergreens kwamen op de catwalk aan bod: horsebit loafers, sobere loafers, derby’s, brogues. Chelsea boots voor hem en haar en supervrouwelijke pumps in alle hoogtes.

Timeless & elegant

Hybride klassiekers

Klassiekers zoals de Chelsea boot houden het basic of slaan een brug naar de wereld van de sport en de streetwear. Zo lanceerde Raf Simons lederen Chelsea boots met futuristische sneakerzolen.

Hybride modellen vormen sowieso een compromis tussen de klassieke lederen schoen en de sneaker. We noteerden modellen met carré tippen, ronde tippen en stoere rubberen zolen of seventies plateauzolen.

Sober versus fantasie

Tegenover de tijdloze basics zoals de casual desert boot, de loafer en de meer geklede derby en brogue zijn er de nieuwe klassiekers met een fancy accent.

Prints en borduurwerk van bloemen, metaalkleurige prints en versieringen met kettingen, strass en parels bezorgen de evergreens een frivool kantje.

Afgebeelde exposanten: ECCO, PARABOOT

Van androgyn tot supervrouwelijk

Dankzij de power fashion blijven androgyne modellen goed scoren in de vrouwencollecties. Daartegenover staat de revival van de mooie pump die met stiletto’s of met stoere hakken en plateauzolen gebracht wordt.

Wat de tippen betreft, lopen de trends sterk uiteen: van carré, rond tot heel spits.

Afgebeelde exposanten: CLARKS, MEPHISTO, VAN BOMMEL

Strik het perfecte paar bij trademart

Een paar gezien dat je wil scoren voor jouw collectie? Kom de trend inkopen bij onze exposanten. Dat kan tijdens onze inkoopevents of maak een afspraak met de exposant naar keuze.