Kinderwagens inkopen: alle types kinderwagens op een rijtje

Iedereen beleeft ouderschap anders. Als handelaar kan je hierop inspelen door verschillende types kinderwagens in te kopen. Maar welke types strollers en buggy’s bestaan er tegenwoordig allemaal? Als groothandel in kinderwagens stellen we je hier graag de verschillende soorten kinderwagens en accessoires voor en je kan ze vinden bij deze exposanten. Bij deze exposanten vind je de juiste kinderwagens voor jouw klanten.

Hoe adviseer je de beste kinderwagen?

Om je klanten te helpen de beste kinderwagen of stroller uit te kiezen voor hun situatie, kan je hen de volgende vragen stellen:

  • Hoe oud is je kind of zijn je kinderen?
  • Hoeveel kinderen gaan de stroller gebruiken?
  • Plan je binnenkort nog een kindje?
  • Heb je een auto?
  • Waarvoor wil je de kinderwagen gebruiken?
  • Hoe actief ben je?
  • Waar ga je de stroller opslaan?
  • Wil je met je buggy op reis?
  • Wil je dezelfde kinderwagen gebruiken van 0 tot 6 jaar, of voor meerdere kinderen, of wissel je liever af?

Met deze gerichte vragen kan je de behoeften en wensen van je klanten beter inschatten, om hen zo een van de onderstaande types kinderwagens voor te stellen.

Combiwagen

Een combiwagen kunnen je klanten gebruiken vanaf de geboorte totdat hun kind vier jaar oud is. Dit type kinderwagen bestaat uit een onderstel, een inzet voor een wandelwagen en een reiswieg.

Adviseer je klanten om hun baby zo lang mogelijk mee te nemen in de reiswieg, tot hij goed rechtop kan zitten (tussen de zes en negen maanden). Daarna kunnen ze de kinderwagen ombouwen tot een buggy met behulp van de wandelwageninzet.

combi kinderwagen
wandelwagen kinderwagen

Wandelwagen

Van zodra hun baby zelfstandig kan zitten, kunnen ouders ervoor kiezen om enkel een wandelwagen aan te schaffen. Een wandelwagen is vaak steviger dan een plooibuggy en heeft een betere vering, maar is zwaarder en duurder dan een plooibuggy.

Laat je klanten de ligstand van de wandelwagens uitproberen. Hoe horizontaler hun kindje kan liggen, hoe makkelijker het onderweg zal inslapen.

Plooibuggy

Plooibuggy’s zijn ideaal voor korte wandelingen en wandelingen in een stedelijke omgeving, waar je vaak de stoep op en af moet. Ze zijn namelijk een stuk lichter en kleiner dan wandelwagen, en zijn daardoor makkelijker te besturen.

Plooibuggy’s bieden echter minder steun. Daarom raad je je klanten best aan om pas voor een buggy te kiezen als hun kindje helemaal zelfstandig kan zitten.

plooi buggye
duo kinderwagen

Tandembuggy of duo kinderwagen

Je hebt vast al eens een tweeling naast elkaar zien zitten in een tandembuggy. Maar duo kinderwagens worden niet alleen voor tweelingen gebruikt. Je kan ze ook aanraden aan klanten met kinderen met een klein leeftijdsverschil.

Er bestaan verschillende types tandembuggy’s. Vaak zitten de kinderen naast elkaar, maar soms ook achter elkaar. Als een van de twee nog een baby is, ligt de baby bij sommige modellen onder het oudere broertje of zusje, bij andere erboven.

Reisbuggy

Vraag je klanten of en hoe ze met hun kinderen willen reizen. Nemen ze meestal de auto? Stel hen dan voor om te testen of de kinderwagen in hun kofferbak past. Willen ze vaker of intensief reizen met hun kinderen, of zijn ze van plan het vliegtuig te nemen? Raad hen dan compacte lichtgewicht reisbuggy’s aan, met stevige wieltjes en een zonneklep.

travel reisbuggy kinderwagen
jogging kinderwagen

Jogging kinderwagen

Voor klanten die graag joggen of hardlopen, kan je een jogging stroller aanraden. Deze kinderwagens tellen drie wielen om ze stabieler te maken tijdens het rennen.

Accessoires voor kinderwagen

Naast de bovenstaande types kinderwagens kan je ook verschillende accessoires voor kinderwagens inkopen. Als je merkt dat man en vrouw niet even groot zijn, kan je hen bijvoorbeeld een verstelbare duwstang aanbieden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan:

Parasols • Luiertassen • Regenkappen • Zonnekappen • Bekerhouders • Meerijdplankjes • Voetenzakken • Handenwarmers • en meer

"Voor je start met de inkoop van kinderwagens voor je winkel of webshop, plan je best een bezoek aan onze showrooms in Brussel."

Vraag advies bij Trademart, de groothandel in kinderwagens

Als groothandel in kinderwagens vind je bij Trademart zo goed als alle grote merken kinderwagen op één plek, zodat je uitgebreid kan vergelijken, uitproberen en advies vragen. Kom langs op een van “Monday Openings baby & kids” bij Trademart en vraag raad aan de aanwezige exposanten.

Als groothandel in kinderwagens bieden de volgende exposanten collecties vol kwalitatieve en verschillende types kinderwagens aan: Artsana Belgium - Chicco, Babylonia, Chamo, Cnerj, Little Dutch, Mercator Trading, en Unicell.

Ontdek alle exposanten