Do's & don'ts - Tips voor jouw webshop in coronatijden

Unieke tijden vragen om een unieke aanpak… maar vooral heel veel solidariteit! Lees hier hoe je met enkele tweaks de service van je online verkoop een niveau hoger tilt. Enkele locals tonen je hoe dat er in de praktijk uitziet.

DO: maak het verschil met service

Bied een unieke service waar je klanten écht wat aan hebben.

Stel zelf je kleding/schoenpakket samen voor je klant op basis van jouw eigen expertise, breng het persoonlijk aan huis en zorg voor ophaling van items die je klant niet wilt houden.

Hoe beter je service een oplossing biedt voor de situatie van je klanten, hoe sneller je een topverkoop tegemoet gaat.

Mieke Shop heeft dit goed begrepen. Zij selecteert de leukste stuks voor haar klanten en levert die daarna voor een passessie aan huis. Personal shopping anno 2020.

DON’T: je klanten in het ongewisse laten

Jouw webbezoekers willen zich veilig en gerustgesteld voelen in deze onrustwekkende tijden.


Informeer je klanten duidelijk over algemene maatregelen die jij als bedrijf neemt, gewijzigde openingstijden, voorraadstatussen, langere levertijden, vertraagde bezorging, drukkere klantenservice en het retourbeleid.

Dit doe je via een pop-up of een banner bovenaan je pagina of via een post op je sociale media.

Carmi levert ons best practice in crisiscommunicatie. Ze communiceren via al hun kanalen efficiënt en transparant. Hun klanten weten meteen waar ze aan toe zijn!

DO: wees bereikbaar

Blije klantjes gegarandeerd!

Ook al kan je je klanten niet meer fysiek verderhelpen, zorg voor een tiptop klantenervaring tijdens het online shoppen.

Heb je een webshop? Dan kan je de chatfunctie van je webwinkel activeren. Verkoop je via socia media? Check dan regelmatig je berichten en antwoord zo snel mogelijk. Wil je je klanten geëngageerd houden, dan is bereikbaarheid key!

TIP: voeg aan elke communicatie een call to action toe om contact op te nemen. Hiermee verhoogt je het aantal klantcontacten... en dus ook het potentieel aantal orders!

DO: sluit je aan bij lokale initiatieven

Lokaal shoppen = brandend actueel

Hét moment dus om nog meer locals te bereiken met jouw collecties. Sluit je aan bij één van deze initiatieven, werk samen met andere lokale handelaars en gebruik de juiste hashtags.

Kruidvat maakte een bedankfilmpje voor de organisatie Merci België. Dankzij hun platform geniet de retailer van extra visibiliteit én eigen content voor zijn eigen kanalen.

DON’T: met woekerkortingen smijten

We weten hoe aanlokkelijk het is om je ordervolume naar omhoog te krijgen met spectaculaire kortingsacties.

Belangrijk is om nu je marges extra in de gaten te houden en je net geleverde artikelen aan volle pot of met minimale korting te verkopen.

Zo bouw je ademruimte voor jezelf in.

DO: maak het je klanten gemakkelijk

Minder drempels = meer verkoop

Zorg dat het bestelproces helder is en haal alle mogelijke drempels en obstakels weg voor je virtuele bezoekers.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verlengen van de retourperiode of las gratis verzending in.

De Blauwe Zebra roept klanten enthousiast op, legt duidelijk uit hoe haar leverproces plaatsvindt én biedt gratis verzending aan. Way to go!

Dit bericht bekijken op Instagram

KEEP SAFE❤️

Een bericht gedeeld door De Blauwe Zebra (@deblauwezebra) op