WORLD OF TRADEMART

Ons verhaal

Als organisatie beheert Brussels International Trade Mart (B.I.T.M.) 3 verschillende concepten. Trade Mart Brussels, de Fashion Gardens en het Buro & Design Center zijn het gevolg van een jarenlange evolutie van het economische (retail-)landschap. Elk concept heeft zijn eigen karakteristieken, doelgroepen en doelstellingen. Trade Mart Brussels en de daaraan gekoppelde Fashion Gardens groeiden uit tot nationale iconen binnen het retaillandschap, het Buro & Design Center tot een multifunctionele werkomgeving voor professionele dienstverleners en bedrijven.

Trade Mart Brussels bereiken

Trade Mart Brussels is gelegen in de noordelijke rand van Brussel, vlakbij het Atomium, en is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle belangrijke invalswegen.

Meer info

In 1975 werd Trade Mart Brussels aan de voet van het Atomium neergezet door de Texaanse vastgoedholding Crow. Het was de bedoeling om een soort van permanente groothandelsbeurs voor mode en meubelen te creëren. In één gebouw van maar liefst 140.000 m² konden binnen- en buitenlandse producenten en agenten een showroom huren om hun collecties aan detailhandelaren te tonen.

Het concept sloeg aan, en al snel moest er bijgebouwd worden. Exposanten groepeerden zich en nieuwe sectoren zagen het licht. Op 6 december 1988 opende de Fashion Gardens voor het eerst haar deuren. Bovenop het 4 verdiepingen tellende gebouw van Trade Mart Brussels, werden twee nieuwe verdiepingen gebouwd, goed voor 30.000 m² aan extra ruimte. Vanaf dan werden in de Fashion Gardens alle verkopers van modeartikelen ondergebracht, die het principe van voororders volgen. 3 jaar later zag een nieuw gebouw van 26.000 m² het daglicht. Het Buro & Design Center biedt ruimte aan professionele dienstverleners en bedrijven uit verschillende branches. In 2009 neemt AG Real Estate een participatie van 50% in Brussels International Trade Mart.

Vandaag is Trade Mart Brussels nog steeds een onmisbaar economisch marktinstrument voor iedereen die met retail bezig is. Het is hét platform bij uitstek om opkomende trends te spotten, en is een bakermat voor waardevolle connecties tussen retailers en merken.

Ons verhaal
Ons verhaal
Ons verhaal
Ons verhaal
Ons verhaal
Ons verhaal
Ons verhaal
Ons verhaal


Meer nieuws