informatie over COVID-19

We zijn open en nemen gepaste maatregelen voor een aangenaam bezoek.

Meer informatie

Content editor

Wie we zijn

Trademart bestaat dit jaar 45 jaar. We zijn een facilitator in de markt van B2B retail, met name binnen Fashion en Home & living. Het is onze missie om een verbindende factor te zijn tussen inkopers of retailers enerzijds en merken en distributeurs anderzijds. In het verleden was dat vooral als fysiek ontmoetings- en kenniscentrum aan de voet van het Atomium, maar nu zetten we ook radicaal in op de digitalisering van Trademart. Het retail landschap is snel aan het veranderen en wij willen als Trademart daarin een voortrekkersrol spelen.

Met Trademart Digital willen we een ervaring bouwen die werkt op het volledige B2B inkoopproces in de retail sector. Enerzijds zullen we communiceren over de laatste trends in de markt, nieuwe producten, relevantie informatie met betrekking tot brands, product highlights etc. om inkopers te helpen in hun zoektocht naar producten voor hun shop of project. Anderzijds zullen we inzetten op een state-of-the-art omnichannel shopping ervaring, waarin het digitale het fysieke aspect versterkt en dit om klanten de convenience te bieden die ze zoeken.

Waar we jou verantwoordelijk voor maken

Als content editor ben je de drijvende kracht achter ons inspiratie platform. Jouw missie: de laatste trends in de markt spotten en deze vertalen naar content die een echte meerwaarde biedt aan onze retailers en hun business (artikel, long read, social post, video, audio,… ).

Je bouwt mee aan het Trademart van morgen door met de juiste content brands en retailers aan te trekken naar Trademart (Digital) en een imago op te bouwen van trusted partner voor hen.

Op termijn kunnen de verantwoordelijkheden uitgebreid worden waarbij je mogelijks het volledige of een gedeelte van het omnichannel inspirationele luik binnen alle touchpoints van Trademart zal beheren.


Wat je effectief dagdagelijks zal doen

Kennis en inzichten insourcen

 • Je legt en onderhoudt contacten met de merken en exposanten die deelnemen aan ons digitaal platform om op die manier informatie te verzamelen met betrekking tot nieuwe producten, relevantie informatie met betrekking tot brands, product highlights etc.
 • Je bouwt een netwerk van partner organisaties, trends watchers, vakbladen en influencers uit en zorgt op die manier voor een constante stroom aan input rond de laatste trends in het retail landschap
Kennis cureren
 • Je beheert het inspiratie platform, bepaalt de inhoudelijke richting en rolt die uit
 • Je beslist waar je over zal schrijven en beheert de content kalender
Content creatie
 • Met de input die je verzamelt hebt, ga je aan de slag om content te creëren die een meerwaarde biedt voor retailers
 • Ook hiervoor bouw je een netwerk uit van redacteurs, journalisten en andere content creators

Je werkt nauw samen met een digital marketeer, die met jouw content aan de slag gaat om die maximaal te doen renderen op de juiste kanalen. Daarnaast werk je ook nauw samen met het digital team voor een naadloze integratie tussen het inspiratie platform en de rest van de Trademart business.

  Wie je bent

  • Je bent een content freak pur sang
  • Je hebt minstens 5 jaar relevante ervaring, bij voorkeur in redactionele activiteiten
  • Je hebt affiniteit met het retail landschap en bij voorkeur ook met B2B
  • Indien je reeds een bestaand netwerk hebt van bv (relevante) partner organisaties, trends watchers, vakbladen en/of influencers is dit zeker een extra troef
  • Je bent perfect Nederlandstalig – en/of Franstalig, met een sterke kennis van de tweede landstaal

   Wat we jou bieden

   De kans om deel uit te maken van een ambitieus team waarbij de waarden Customer Focus, Creative Expertise en Commitment centraal staan. Naast een vast loon behoren o.a. maaltijdcheques, ecocheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, laptop, mobiel abonnement tot het salarispakket.

   Interesse?

   Klinkt dit als muziek in de oren? Bezorg ons jouw CV en een extra woordje uitleg op onderstaande contactgegevens.

   caroline.robbroeckx@trademart.be