Digital Marketing Manager

Wie we zijn

Trademart bestaat dit jaar 45 jaar. We zijn een facilitator in de markt van B2B retail, met name binnen Fashion en Home & living. Het is onze missie om een verbindende factor te zijn tussen inkopers of retailers enerzijds en merken en distributeurs anderzijds. In het verleden was dat vooral als fysiek ontmoetings- en kenniscentrum aan de voet van het Atomium, maar nu zetten we ook radicaal in op de digitalisering van Trademart. Het retail landschap is snel aan het veranderen en wij willen als Trademart daarin een voortrekkersrol spelen.

Met Trademart Digital willen we een ervaring bouwen die werkt op het volledige B2B inkoopproces in de retail sector. Enerzijds zullen we communiceren over de laatste trends in de markt, nieuwe producten, relevante informatie met betrekking tot brands, product highlights etc. om inkopers te helpen in hun zoektocht naar producten voor hun shop of project. Anderzijds zullen we inzetten op een state-of-the-art omnichannel shopping ervaring, waarin het digitale het fysieke aspect versterkt en dit om klanten de convenience te bieden die ze zoeken.

Waar we jou verantwoordelijk voor maken

Als Digital Marketing Manager neem jij het heft in handen om het Marketing team te helpen met het nieuwe digitale luik van Trademart. Daarnaast zorg je voor een naadloze verbinding en samenhang met de fysieke marktplaats en alle activaties die hierbij horen binnen het omnichannel marketingplan. 
Je bent sterk in het creëren van strategische en tactische digitale processen die in lijn lopen met de gehele Marketingstrategie. Samen met de Online Marketeer zet je deze strategieën ook om in de praktijk.

Wat je effectief dagdagelijks zal doen

  • Je kent de wereld van SEM, SMM, Email Marketing, Advertisement,... en bent bereid een strategie uit te werken waar jouw collega’s als online marketeers mee verder kunnen
  • Je beheert de budgetten rondom campagnes
  • Het Digital Marketing team kan op jou rekenen als Team - Lead
  • Je helpt jouw team groeien, steunt ook persoonlijke goals

  Je werkt nauw samen met de MarCom Manager en de Digital Product Manager. 

   Wie je bent

   Naast jouw enthousiasme voor de sector en creativiteit in het vak heb je ook de volgende ervaring op zak:

   • Minstens 5 jaar relevante ervaring, dit bij voorkeur in een (B2B) e-commerce omgeving
   • Je hebt reeds in een leidinggevende functie gewerkt (of kan ons aantonen waarom dit voor jou de volgende stap in jouw carrière is)
   • Ervaring in verschillende digital marketing disciplines: Advertising (Google Ads, social ads), data analysis (Google Analytics & Google Tag Manager), SEO, CRO & email marketing
   • Je bent analytisch aangelegd (KPI’s bepalen, data gestuurd werken)
   • Steekt graag zelf ook de handen uit de mouwen
   • Nederlands en/of Franstalig (sterke kennis 2e taal)
   • Ervaring/Kennis Scrum framework is een plus

     Wat we jou bieden

     De kans om deel uit te maken van een ambitieus team waarbij de waarden Customer Focus, Creative Expertise en Commitment centraal staan. We bieden jou een aantrekkelijk salarispakket aan, in lijn met jouw ervaringen. 

     Interesse?

     Klinkt dit als muziek in de oren? Bezorg ons jouw CV en een extra woordje uitleg op onderstaande contactgegevens.

     caroline.robbroeckx@trademart.be